Selecteer een pagina

Voorzetramen

Kunt u geen dubbele beglazing laten plaatsen om uw woning te isoleren? Dan zijn voorzetramen een mogelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een oud huis met schuiframen. De voorzetramen kunnen zo worden geplaatst dat het aanzicht van het huis niet verandert. Voorzetramen kunnen aan de binnen- en buitenzijde van een woning worden bevestigd. Het is mogelijk de voorzetramen in de zomer weg te halen en in de winter terug te plaatsen. Een voordeel van plaatsing aan de buitenkant is dat de oude schuiframen nog kunnen worden gebruikt. Het warmte verlies op het glasoppervlak kan worden terug gebracht tot maar liefst 50 procent. Ook hinderlijk geluid van buiten wordt tegen gehouden. 

Voorzetramen
Glashandel Witteveen - voorzetramen
Glashandel Witteveen - voorzetramen

Materialen:
Voorzetramen van acrylglas zijn goedkoop en makkelijk te plaatsen. Na een paar jaar wordt het glas dof en komen er gauw krassen in. Dit komt door de UV-straling in zonlicht. U kunt ook kiezen voor voorzetramen met normaal glas, dat is hard en heeft een lange levensduur. Om UV-straling te weren kunt u een folie plaatsen wat de straling tegen houdt. Er zijn verschillende soorten folies van flinterdun polyester die de warmte van zonnestraling tegenhouden of juist scherp licht weren.

Kozijnen:
Er zijn voorzetramen met kunststof- en aluminium kozijnen. De kunststofprofielen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Een aluminiumkozijn is duurder in aanschaf, maar heeft een langere levensduur dan kunststof. Dit is zo’n 15 jaar. Ook de aluminiumkozijnen kunnen in meerdere kleuren worden geleverd.