Selecteer een pagina

Glas producten

Brandwerend glas

Brandwerend glas is een veilgheidsglas die een brandvertragende werking heeft.

Brandwerend glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze bij ongeveer 120º uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat. Brandwerend glas is in verschillende soorten te verkrijgen die ieder hun eigen brandvertragingstijd hebben.

Lees meer

Isolatieglas

Isolatieglas is een steeds meer gebruikte glassoort in Nederland. Het wordt ook vaak dubbelglas genoemd. Met warmte-isolerend glas houdt u, t.o.v. enkelglas, de kou buiten en kunt u flink op de stookkosten besparen. Met gewoon isolatieglas ten opzichte van enkelglas, kan het jaarlijkse gasverbruik van een gemiddeld huishouden met 30 m3 per m2 glas worden gereduceerd.

Lees meer

Figuurglas

Figuurglas is een decoratieve beglazing. Het glas heeft een bewerking ondergaan waardoor een structuur of patroon op het glasoppervlak is ontstaan. Sommige dessins zijn eveneens leverbaar met een draadraster. De aard en de structuur van het dessin bepalen de mate van transparantie van de beglazing. Ook verkrijgbaar in gehard, gelaagd, gematteerd en isolatieglas, afhankelijk van het motief en de dikte.

Lees meer

Veiligheidsglas

Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB), die enigszins ‘als een sandwich’ tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.

Lees meer

Glashandel Witteveen - Veiligheidsglas
Ventilatieroosters

Waar geïsoleerd wordt, moet ook geventileerd worden. Voor de gezondheid van de mens is een goede luchtkwaliteit erg belangrijk. Om vocht, vervuilde en/of geurende lucht af te voeren, is ventileren met verse lucht de beste oplossing. U kunt natuurlijk altijd een raam open zetten, maar ventilatie door middel van ventilatieroosters is inbraak-, regen en insectenwerend en dus wel zo comfortabel.

Lees meer

Glashandel Witteveen - Ventilatieroosters
Vlakglas

Glas is een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand, natriumcarbonaat, kalksteen en dolomiet zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit tot meer dan 1500 °C, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. Vlakglas (floatglas) kan blank of gekleurd zijn, al naargelangde toevoeging van metaaloxyden.

Lees meer

Glashandel Witteveen - Veiligheidsglas
Voorzetramen

Kunt u geen dubbele beglazing laten plaatsen om uw woning te isoleren? Dan zijn voorzetramen een mogelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een oud huis met schuiframen. De voorzetramen kunnen zo worden geplaatst dat het aanzicht van het huis niet verandert. Voorzetramen kunnen aan de binnen- en buitenzijde van een woning worden bevestigd. 

Lees meer

Glashandel Witteveen - voorzetramen